5 טעויות השיער הגדולות ביותר שאת עושה
אז מהן 5 טעויות השיער הגדולות? למרות שטיפלנו בשיער שלנו כמעט כל חיינו, זה לא אומר שעשינו הכל נכון. פאנל של מומחים שיתפו את חמשת טעויות השיער המובילות שהם רואים. בהחלט היינו אשמים לפחות באחד.
צפו אילו הרגלים עלייך להפסיק בהקדם האפשרי.
מעצב השיער אושרי מציין שלעתים קרובות אנשים פוגעים בשיער שלהם על ידי צחצוח ופירוקו בצורה לא נכונה. “אני חושב שזה פשוט בטבע האנושי שלנו להתחיל עם המברשת בקרקפת ולמשוך מטה עד הקצוות. אם אי פעם עשית את זה, ושמעת כל סוג של רעש או סוג של קריעה, זה השיער הסבוך שלך מתפרק במברשת”, אומר אושרי.
הוא מייעץ לסרב לאינסטינקט להתחיל עם המברשת על הקרקפת. “התחילו לאט, צחצחו את השיער מהקצוות, עבדו חזרה עד לשורשים, ותגלו שהסבכים שלכם מברישים הרבה יותר קל”, אומר אושרי המומחה לעיצוב השיער. “לא תשמעי את הרעש הזה, ויהיה לך הרבה פחות נזק.”
למשוך את השיער שלך לאחור חזק מדי
רבים מאיתנו אשמים במשיכת שיערנו חזק מדי לאחור למראה חלק או אפילו כדי לקבל אפקטים דומים למתיחת קוקו. עם זאת, כאשר אנו מושכים אותו לאחור חזק מדי, יש מתח מוגזם על השיער והקרקפת, וזה לא אידיאלי, אומרת מעצבת השיער נופר.
כדי לתקן זאת, היא ממליצה להבריש או לסרוק את השיער – יבש או רטוב חלקי, אף פעם לא רטוב – עם מברשת כרית, אשר מחליקה את פני השטח ואינה מפעילה יותר מדי מתח על הקרקפת ועדיין מספקת גימור חלק.
מומחית לעיצוב השיער אומרת כיצד השיער מאובטח חשוב לא פחות כשמדובר במתח על השיער והקרקפת. היא יודעת שגומי שיער הם לרוב הדבר הכי קל לתפוס, אבל היא ממליצה שלא להשתמש בהם.
הגומיות בעלות ציפוי, כמו אלסטיות השיער המסורתיות יותר, עלולות להזיק.
“טיפ ממומחה: כשאנחנו עושים שבוע אופנה או תצוגות מסלול או צילומים כשאנחנו מושכים שיער לאחור, אנחנו נוטים להשתמש באלסטית פס רחב”, שעוזרת לשלוט במתח.
לא מקלפץ מספיק את הקרקפת
טיפול בקרקפת זכה לאחרונה לתשומת לב רבה, והגיע הזמן. “את רוצה לשקול את העור של הקרקפת שלך כמו שאנחנו עושים את העור על הפנים שלנו. אנו מעניקים לחות, לחות, מקלפים ועור הקרקפת שלך לא אמור להיות שונה”, אומרת מעצבת השיער אלן.
היא ממליצה לקלף את הקרקפת פעם עד פעמיים בשבוע, מה שעוזר בניקוי קשקשים והצטברות מוצרים תוך כדי חיזוק זרימת הדם, מה שמקדם צמיחת שיער בריאה יותר.
“ישנן כמה דרכים בהן תוכלי לקלף את הקרקפת. לפעמים זה יהיה רק עם קצות האצבעות שלך – האצבעות שלך, לא הציפורניים שלך”, אומרת אלן. אחר כך יש מוצרים כמו חומרי ניקוי לקרקפת ומברשות פילינג שאפשר לעשות איתם פילינג.
שמירה על טמפרטורה גבוהה מדי בכלים חמים
כשהיינו צעירים יותר, כולנו היינו אשמים בהפיכת הכלים החמים שלנו עד הסוף – אבל זה מזיק מאוד. “הרבה כלים מקצועיים יאפשרו להגדרות הטמפרטורה לעבור מעל 400 מעלות, אפילו ל-450 מעלות, מה שעשוי להיות הכרחי עבור כמה שירותי טקסטורור כימיים ספציפיים, אבל זה שהיא מקצוענית לא אומר שזה הכרחי לשימוש יומיומי”, מסבירה המומחית.
“את רוצה לוודא שאת שומרת על הכלים החמים שלך מתחת ל-400 מעלות כדי להבטיח שאת לא פוגעת בשיער בחום”, אומר אושרי. הוא מעדיף להתחיל ב-325 מעלות עד 350 מעלות כדי לראות אם הוא יכול להשיג את המראה הרצוי בטמפרטורה זו, כשהוא מתקדם לאט לפי הצורך.
“בכנות, רק לשמור על סף 400 המעלות הזה בראש שלך ולשמור על הכלים החמים שלך מתחת, זה יעזור להבטיח שהשיער שלך לא ייפגע מחום כי ברגע שהוא ניזוק מחום, זה באמת קשה להתאושש.”
לחצו על התמונה לרכישת המוצר:
שימוש במוצרים לא נכונים על שיער פגום
אלן אומרת שטעות נפוצה שהיא רואה היא שאנשים משתמשים במוצרים הלא נכונים על השיער הפגום שלהם. בעוד שמוצרים עם חלבון הם בדרך כלל הדבר הראשון שאנשים קולטים, אלן אומר, “לחות צריכה להיות חלק מהשיחה הזו.” היא מציעה לנהל שיחה עם הסטייליסטית שלך, שיכולה לנווט אותך כדי לאזן את המוצרים שאת צריכה.
עברו לדף: שפתונים